Waarom voor WordPress CMS kiezen?

 1. WordPress is gratis
  De WordPress software is open source en gratis te downloaden van nl.wordpress.org. Onthoud echter dat een goede hostingprovider en iemand inhuren om uw website te ontwerpen, geld kosten.
 2. WordPress is gemakkelijk te gebruiken
  Geen abracadabra, ingewikkelde codes of andere onbegrijpelijke taal. De interface van WordPress spreekt voor zich. Het is geoptimaliseerd voor het gemakkelijk publiceren en bewerken van inhoud. WordPress maakt het gemakkelijk om een ​​pagina of blog te bewerken en iedereen kan het snel leren gebruiken.
 3. Duizenden plug-ins
  Plugins zijn kleine extensies voor specifieke functies, de WordPress bibliotheek heeft duizenden plugins.
  Een contactformulier, printfunctie, social media buttons of een andere speciale wens? Allemaal geen probleem. Er is altijd wel een plug-in voor. Had ik al gezegd dat plug-ins bijna altijd gratis zijn?
 4. Zoekmachinevriendelijk (zoekmachineoptimalisatie)
  WordPress en zoekmachines houden van elkaar. Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is bijna een heilig woord als je begint met je eigen website. Want wat als niemand je website kan vinden?
  WordPress websites zijn zelf SEO geoptimaliseerd en doen het daarom goed in Google. Matt Cuts, een sleutelfiguur bij Google, zei in een interview over WordPress: “WordPress is gemaakt om SEO goed te doen”. Is dat niet goed genoeg voor je? Dan is er nog de SEO plugin van Yoast, die met 4,5 miljoen downloads nog een stapje verder gaat.
 5. Eenvoudig te installeren
  WordPress is eenvoudig te installeren in een paar stappen. Uw website is binnen 15 minuten online. Mocht dit toch te moeilijk blijken, geen probleem. Vanwege de populariteit zijn er tal van providers en experts die u kunnen helpen bij het opzetten van uw WordPress-website of blog. En dit hoeft u niet altijd de hoofdprijs te kosten. Voor elk budget is er een passende WordPress oplossing beschikbaar. Hulp nodig bij installatie? Voel je vrij om contact met ons op te nemen.
 6. Duizenden thema’s beschikbaar
  Wij ontwerpen de meeste WordPress websites op maat, zodat ze volledig aansluiten bij de gewenste huisstijl. Maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Een kleine zzp’er kan meer waarde hechten aan een goede, goedkope en snel realiseerbare oplossing. De uitstraling van de website is belangrijk, maar hoeft niet precies binnen een bepaald design te passen. Dan bieden de duizenden gratis en betaalde thema’s een hele goede en goedkope oplossing. Betaalde, maar over het algemeen kwalitatief hoogwaardige thema’s vind je bijvoorbeeld bij Themeforest.
 7. Beveiliging
  De WordPress-ontwikkelaars zitten er bovenop. Zodra er gaten in de beveiliging worden gevonden, wordt de software direct geüpdatet. Natuurlijk is het belangrijk om dergelijke updates te volgen en zo snel mogelijk te installeren. Daarnaast is de beveiliging eenvoudig te regelen met wat simpele extra maatregelen, zie: plugins bij punt 3.
 8. Gebruikt door grote namen
  WordPress wordt professioneel gebruikt door grote persbureaus, multinationals, beroemdheden, politici enzovoort. Kijk eens op: Top Gear, Anouk, CNN, Radio 538 en NRC.next.

Wist je trouwens dat onze site ook met WordPress is gemaakt?

Facebook
Twitter
LinkedIn